Komponenty systému, potravinářská technologie - Ohmické ohřev I Modul teplé vody I Automatické víko
Ohmické ohřívání je kontinuální a jemný proces ohřívání produktů, zejména pro produkty v kuse, jako jsou ovoce, zelenina, koření a další potraviny. Ohřívání probíhá pomocí elektrického proudu, přičemž produkt slouží jako elektrický odpor. Na rozdíl od konvenčních vařicích procesů není produkt ohříván na horkém povrchu, ale rovnoměrně po celé své sekci.
Automatické víko s rychlým uzavíráním je zvlášť vhodné pro procesy častého otevírání a zavírání. Vzhledem k teplu a vlhkosti je kritické vkládat aditiva do vařicího zařízení prostřednictvím pevných trubek. Proto automatické plnicí otvory nabízejí výhody a ulehčují operátorovi těžkou a časově náročnou práci.
Použití systémů horké a studené vody a modulů horké vody je velkým pokrokem z hlediska energetické účinnosti a navíc nabízí lepší průběh procesů ve srovnání s použitím.